Tükendi
Gelince Haber VerOsmanlıcaya Giriş/ İmân ve İslâm Risâlesi/Mızraklı İlmihal/ Sirâcü'l Müttekin/ Karabaş Tecvidi/Nesefi Akaidi/Hızbu'l Bahr ve Seçme Dualar
Atalarımız Arapçaya, bilhassa Kur'an lisanı olması sebebiyle yakınlık duymuşlardır. Rasûlullah (s.a.v) cennet lisanı olarak haber verdikleri Arapça ve Farsça, Osmanlıca içine yerleşerek adeta türkçeleşmişti.
Bu büyük lisanı tekrar eskisi gibi yaygın hale getirmek ve atalarımızdan kalan mirasa sahip çıkmak için, bu lisanın herkes tarafından öğrenilip bilinmesi lazımdır.
Mızraklı İlmihal, İslam dininin esaslarını ve prensiplerini ortaya koyan, her seviyeden insanın anlayacağı bir üslupla yazılmış kısa ve öz bir eserdir. Alışılagelmiş bir ilmihal sistematiğine sahip olmasa da; iman, ibadet ve ahlak kurallarının hayatın ayrılmaz bir bütünü olduğunu ifade eden, kendine özgü bir konu sıralaması vardır.
Osmanlı döneminde mahalle mekteplerinde başlangıç seviyesinde okutulan Mızraklı’nın, birçok kimse tarafından okunup ezberlenmei, selis ve akıcı üslubu ile alakalıdır.