Tükendi
Gelince Haber VerErken çocukluk dönemi, çocukların temel kavramları ve bilimsel süreç becerilerini kazandıkları deneyimlerle dolu bir dönemdir. Çocukların bu dönemde yaşadıkları deneyimler, bilginin yapı taşları olarak nitelendirilen kavramların kazandırılması için uygun ortam oluşturur. Çocukların deneyimlemeleri tüm eğitim yaşamları boyunca öğrenme süreci için ihtiyaçları olan en önemli güçtür. Kavram nesnelerin, özelliklerin ve düşüncelerin benzerliklerine dayanarak, zihinde bir grup oluşturulmasıdır. Gerektiğinde bilgiler organize olmuş şekilde hatırlanır. Erken çocukluk döneminde çocuklara birçok kavram kazandırılmaya çalışılmaktadır.
Çocuklara kavramlar kazandırılırken; gözlem yapma, karşılaştırma, sınıflama, ölçme (yakın-uzak, büyük-küçük kavramlarını kullanarak mekan kavramını kavrama), sözel, resim ya da grafik kullanarak iletişim kurma, önceden kestirme (basit neden-sonuç ilişkisi), sonuç çıkarma, hipotez kurma, değişkenleri tanımlama ve kontrol etme göz önünde bulundurulmalıdır.
Eğlenceli Kavramlar kitabımız, MEB 2013 Okul Öncesi Eğitim Programında yer alan kavramların çocuklara kazandırılabilmesi için oyun etkinlikleri ve ardından çalışma sayfalarını içermektedir.