Tükendi
Gelince Haber VerEyfa‘ ibni Abdi’l-Kelâ‘î (Radıyallâhu Anh) şöyle anlatmıştır: “Bir kişi:
‘Yâ Rasûlellâh! Kur’ân’ın hangi sûresi (derece bakımından) daha büyüktür?’ dedi. Peygamber (Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem) de: ‘İhlâs Sûresi’ diye cevap verdi. Bunun üzerine (o kişi): ‘Kur’ân’daki hangi âyet (fazilet bakımından) daha üstündür?’ deyince, Efendimiz (Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem): ‘Âyete’l-Kürsî’dir.’ buyurdu.
O kişi: ‘Ey Allâh’ın Peygamberi! Hangi âyetin sana ve ümmetine isabet etmesini (hangi âyetin sırrına mazhar olmalarını) seversin?’ diye sorunca, Efendimiz (Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem): ‘Sûre-i Bakara’nın sonu (Âmene’r-Rasûlü)dur.
Zira onlar (o iki âyet), Allâh’ın Arş’ın altında bulunan rahmet hazinelerindendir ki, Allâh onu bu ümmete bahsetmiştir, o dünya ve âhiret hayırlarından hiçbir hayır bırakmayıp (hepsini) içine almıştır’ buyurdu.”
(Dârimî, es-Sünen, Fezâilü’l-Kur’ân:14, no:3380, 2/540)
“Âyete’l-Kürsî” ve “Âmene’r-Rasûlü” diye müsemmâ olan ve Rasûlüllâh (Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem)in birçok fezâilini (faziletlerini) zikrettiği Bakara Sûresi’nin bu âyet-i kerîmelerini, Mahmud Efendi (Kuddise Sirruhû)nun eşsiz eseri “Rûhu’l-Furkan Tefsîri”nden istifade ederek siz değerli okuyucularımızın istifadesine sunmuş bulunmaktayız.
Sürekli okuduğumuz bu âyet-i kerîmelerin eşsiz manalarını mülâhaza ederek, faziletlerini ve kişiye kazandıracağı dünya ve âhiret faidelerini açıklayan bu eseri, okuyan herkesin anlayabilmesi için muhtasar ve anlaşılabilir bir dille hazırlamaya özen gösterdik. Âyet-i kerîmeler ve hadîs-i şerîfler ışığında tefsir edilen bölümlerde, selef âlimlerin faideli açıklamalarına da yer verdik.
Rabbimiz bu âyet-i kerîmeler hürmetine bizleri afv-ü mağfiret eylediği kullarının zümresine ilhak eylesin. Âmîn!